tiistai 12. helmikuuta 2013

Tammikuu 2003

21.1.2003

Ja herätys oli karmea. Tiedättehän, kun kello alkaa soimaan ja yrittää sammuttaa sen, niin se menee karkuun, eikä enää yletä siihen, eikä viitsi noustakkaan. Mutta pakkohan se oli, kun töihin piti mennä.

Kävin ostamassa iltapäivälehdet, pari purkkia jogurttia ja pari pientä pussipizzaa. Yökötti jo valmiiksi, kun ajattelin joutuvani syömään niitä, mutta kun en laiskuudeltani jaksanut illalla tehdä eväitä, niin nyt sain kärsiä.

Tulin pubiin ja keitin itselleni teetä ja laitoin kahvin tippumaan asiakkaita varten, sillä kuitenkin ensimmäiseksi tiskille tulee joku, ylipirteä idiootti, kertomaan edellisillan juoruja, silmät loistaen.

Avasin ulko-oven ja jäin pelonsekaisin tuntein odottamaan ensimmäistä asiakasta, ja eikös sieltä kepitä entinen porttikieltolainen sisään ja aloittaa normaalin ujelluksensa:

-"Anna kaljaa! En maksa! Miks tää ei soi? Tää vei mun rahan! Laita levyautomaattia isommalle!!! "
Kuka helvetti haluaa kuunnella jotain hevilettiörinämusiikkia heti klo 9 aamulla, ei saakeli!

Mutta, kun tässä ollaan palveluammatissa, niin naama on pidettävä suurinpiirtein peruslukemilla.

Päivä meni ihan rauhallisesti, mutta pirun hitaasti. Onneks yks kaveri tuli käymään ja pelattiin sen kans pari erää Monopolia. Voitin sen ekassa erässä, mutta eikö perkele menny sit rökittään mut seuraavassa.

Kello tuli viimein 17, ja työkaveri tuli päästämään pois.

22.1.2003

Tänään oli iltavuoro. Onneksi tuli kotona syötyä hyvin, ennen töitä. (Ja hah hah... Spaghettia ja jauhelihakastiketta)

Kun tulin töihin, niin Pubi näytti, ah, niin ihanan rennolle. Lähes unenomaisen rauhalliselle... kunnes selkäni takaa kuului tuttu ääni:

"Tarjoilija! Nyt sitä kaljaa!"Voi vittu! Kyseessä oli asiakas, jonka elämän työnä on juoksuttaa henkilökuntaa jatkuvasti. Heti, kun luulet pääseväsi istumaan, niin eikö tuo pallinaama ole huutamassa sinua luokseen, jonkun mitättömän pikkuasian takia. Ja jos tarjoilet jollekkin muulle, niin heti hän on huutamassa luokseen. Helvetti... Onko minut palkattu tänne taloon palvelemaan ainoastaan vain häntä???

No, onneksi tämä tyyppi lähti jossain vaiheessa pois. Sitten laskeutui rauha Pubiin ja otimme jälleen Monopolin esiin.

Myöhemmin asiakkaaksi saapui mies, joka halusi välttämättä kastella kossuvissyillään lattian ja lähes puolet baaritiskistä... No jos kerran rahaa on, niin mikäs siinä.

Eräs kanta-asiakas veteli välikuolemaa juke-boxin vieressä ja kaksi muuta "veljestä" nukkui vierekkäin tiskillä, kunnes toinen tiskillä nuokkujista luuli varmaan unissaan olevansa uimahyppykisoissa. Ei ollut kierrettä, eikkä voltteja mutta näyttävä alastulo. Sellainen 7.2, 7.0, 7.1 suoritus ja otsa auki. Onneksi taxi tuli ja vei mennessään.

Mikä helkkarin urheilubaari tästä oli tullut? Yksi urheiluhullu piti harjoituksia sisällä. Taisi olla kyseessä joku heittolaji, sillä sen verran vauhdikkaasti sai baarijakkara ilmaa alleen, kunnes pitkän kaaren jälkeen osui seinään ja siitä lattialle. Kyseessä oli kuitenkin takalaiton, joten jouduimme vaihtamaan lajia ja vuorossa oli pikajuoksua. Kaveri määräsi suunnan ja minä vauhdin, mutta kun työaikana ei työpaikalta saa poistua, niin jätin juoksuni kesken.

Tulipahan urheilupainotteinen ilta.

23.1.2003

"Mitä pahaa mä oon tehnyt?"

Tuo ajatus päässäni heräsin kellon pirinään. Kuka helvetti käski käydä illalla töiden jälkeen vielä juomassa olutta. Mutta työt kutsuivat.

Onneksi aamu oli rauhallinen. Mutta, se vaan kummastutti, että mikä "silmäätekevien" kokouspaikka tästä Pubista oli tullut, sillä tunnin aikana Pubissa kävi kolme asiakasta, joilla kaikilla oli mustat silmät. No, eihän se mulle kuulu.

Oli jotkut väliviikon krapulajuhlat, sillä kohmeloisia poikia alkoi valumaan tiskille vapisemaan.

Ja mikäs päivä se sellainen on, jos ei vähän monopolia pelata. Jäi vaan kiinteistökeinottelu kesken, koska työkaveri tuli päästämään pois. Jippii, ilta vapaata ja pääsee kolailemaan lunta kotipihaan... +=)()#¤/&#"¤=

24.1.2003

Meinasi pistää kiireen puolelle, kun kävin suihkussa ennen töitä. Olin työpaikalla just minuutilleen klo 17.

Ja ei työpäivää, etteikö joku asiakas keksi jotain erittäin välkkyä; Sain kuulla, että arvon poliisiviranomaiset, hetkellä minä hyvänsä, kunnioittaisivat läsnäolollaan vaatimatonta kuppilaamme. Joku välkky dorka oli kuulema tuonut mukanaan pistoolin sisälle, varmaan tarkoituksenaan harjoitella tarkkuusammuntaa.(Viitaten keskiviikon 22.1 urheilu-iltaan)

No, poliisi tuli, pamputti, jutteli ja pamputti lisää, varmuuden vuoksi. Sitten selvisi, että tätä dorkaa oli ilmeisesti huijattu kaupanteossa. Jos on lähdössä räksämetsälle, niin olisihan ihan hyvä, jos ase olisi oikea. Eli, tarinan sankarimme, joka on jo lähes 30 vuotias, kantoi mukanaan lelupyssyä. Että, ei muuta, kuin "Are you talking to me?"

Tämä siis tapahtui heti töihin tultuani. Illan aikana ei juuri pahemmin mitään erikoista tapahtunut. Tai, voihan olla, että adrenaliinin virtauksen vuoksi, mikään ei tuntunut enää missään. (Taisi seassa olla vähän testosteroniakin... tiedä häntä?)

Ja nyt alkaa viiden päivän vapaat. Taidan huomisen käyttää kotona naureskelemiseen, ajatellen työkavereita kuuntelemassa asiakkaitten väläytyksiä. Saatan jopa soittaa ympäripäissäni Pubiin, nimettömänä, ja haukkua firman työntekijät. Pomo mukaanlukien.

Hmmm... Sunnuntai sitten taitaakin mennä kohmelossa, peläten, että milloinka pomo soittaa ja ilmoittaa työsuhteen äkillisestä päättymisestä. Scheisse!!! Taidankin soittaa huomenna pomolle ja kehua työolot maasta taivaaseen. Kukkiakin voisi kai lähettää...

31.1.2003

Enpäs ollutkaan eilen töissä. Tai siis olin, mut en tarjoilemassa. Olin kaverin kans tekemässä pientä remonttia tääl pubissa.

Mut, tänään tulin aamuvuoroon. Kerrankin oli sellanen aamu, ettei väsyttänyt paljoa. Sain silmäni auki jo seitsemännen askeleen jälkeen.

Mutta, mitäkö tänään tapahtui? Eipä juuri yhtään mitään. Erittäin rauhallinen aamu. Hmmm... Paitsi kahvinkeitin on ollu rikki jo yli viikon. Kahvin keitto on nykyään taitolaji. Ensin pitää keittää vesi vsdsnkeittimessä, jonka jälkeen laitetaan suodatin kahvipannun päälle ja aletaan kaatamaan sinne vettä, hitaasti, ettei tule yli. Se siitä oppitunnista.

Eli, rauhallinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti